Mulțumiri clienților și angajaților în 2022

Sfaturi în afaceri • 6 Martie 2022

Contact
Cuvintele de recunoștință sunt binevenite în orice moment al anului... dar și mai mult în perioada sărbătorilor. După un an încheiat cu succes, trebuie să vă asigurați ca angajații și clienții dumneavoastră vor afla că îi apreciați pentru faptul că au fost alături de dumneavoastră și companie. Cel mai simplu mod de a le comunica este oferirea unei mici atenții.

Astfel vă puteți arăta gratitudinea, fie sub forma unei felicitări cu ocazia sărbătorilor, fie cu un mic cadou personalizat. Iată câteva idei ce necesită costuri minime, dar care vă vor ajuta, pe deoparte să vă fidelizați angajații, iar pe de alta să vă consolidați relațiile profesionale.

Felicitări personalizate de sărbători Cadouri pentru angajați
✓ Felicitări personalizate de sărbători
✓ Mesaje de mulțumire scrise de mână
✓ Hârtie de împachetat cadou
✓ Livrare gratuită de sărbători 
✓ Reduceri sau cadouri surpriză
✓ Mici atenții personalizate
✓ Modernizarea spațiului de lucru
✓ Cuvinte de apreciere
✓ Premii de apreciere
✓ Cadouri personale
✓ Donații caritabile
✓ Atenții după sărbători

Urări de sărbătoare pentru clienți prin...

1. Felicitări personalizate
În acest ritm alert și mult digitalizat în care ne trăim viața de zi cu zi, este un moment de repaus plăcut momentul în care avem plăcerea de a ține în mână o felicitare. Odată ce ați comandat o parte din ele pentru compania dumneavoastră, dedicați câteva minute pentru a scrie de mână mesajele de urare pe fiecare în parte. Acest lucru va necesita timp, însă este o modalitate de comunicare mult mai personală, clientul simțindu-se astfel onorat.

2. Notițe de mulțumire scrise de mână
Este foarte important să mulțumiți în permanență clienților pentru faptul că au apelat la serviciile companiei dumneavoastră. Dacă nu le puteți mulțumi personal, vă sfătuim să le mulțumiți în scris prin atașarea, la fiecare comandă livrată, a unui card de mulțumire completat de mână. Astfel clienții vor simți aprecierea dumneavoastră și va adăuga o notă de valoare colaborării.

3. Hârtie de împachetat cadou
Prin oferirea unor de servicii de împachetare gratuită a cadourilor veți economisi clienților dumneavoastră timp, energie și poate banii. Folosiți sacoșe cadou, panglică sau hârtie de împachetat care reflectă culorile brand-ului pentru a întări subtil imaginea afacerii dumneavoastră.

4. Livrări gratuite de sărbători
Cumpărăturile online sunt acum mai populare decât oricând - așa că este recomandat să pregătiți, drept cadou cu ocazia tuturor sărbătorilor, oferte de livrare gratuită. Fie că trebuie să livrați un cadou gata împachetat sau o comandă obișnuită, clienții vor aprecia această comoditate extra oferită.

5. Avantaje sau oferte surpriză
Sărbătorile sunt „sinonime” cu reducerile, ceea ce puteți amplifica cu o super ofertă de reduceri. Dacă clientul face o achiziție voluminoasă, odată cu mulțumirile de rigoare atașați un cupon cu cod de reducere pentru următoarea achiziție. Aceste mici atenții neașteptate garantează o reclamă pozitivă.

6. Mici cadouri personalizate  
Prin cadourile personalizate practice ca de exemplu o cană cu sigla companiei sau un calendar de perete personalizat vă asigurați ca afacerea dumneavoastră să rămână în mintea consumatorului. Atașați aceste mici atenții achizițiilor online sau expediați-le împreună cu felicitările de sărbătoare.


Exprimați recunoștința și aprecierea față de angajați prin…

1. Modernizarea spațiului de muncă
Fie că angajații dumneavoastră lucrează la sediu sau de acasă, asigurați-vă că dispun de tot ceea ce este necesar muncii – poate un set de măști de protecție, un scaun de birou ergonomic sau o cameră modernă de recreere, ceea ce le-ar face viața mai ușoară. Facilitarea confortul lor este o metodă simplă de a le mulțumi pentru munca depusă.

2. Excursii de apreciere
Ultima perioadă nu a fost una oportună ieșirilor în grup sau organizării unor petreceri de sărbători, însă, în ciuda acestui fapt, există oportunitatea de a oferi angajaților o masă gustoasă sau o întâlnire (virtuală) de grup pentru un eventual teambuilding. Puteți trimite invitații digitale cu carduri cadou pentru restaurant, astfel încât toți să aibă prânzul livrat în ziua respectivă sau puteți aduna echipa pentru un „happy hour” virtual - aceasta din urmă implicând oferirea fiecărui angajat a unui buget suficient pentru a-și cumpăra sticla de vin preferată.

3. Premii de apreciere
Aprecierea din partea managerului este una de importanță majoră. Faceți ca acest moment să fie una cât mai oficial. În acest sens oferiți, de exemplu, angajatului lunii,  un certificat sau o diplomă de excelență cu decernare festivă (fizică sau online, în funcție de situația posibilități).

4. Cadouri personale
Dincolo de bonusuri de sărbători, oferiți angajaților dumneavoastră ceva mai personal. Dacă știți că unul din angajații dumneavoastră adoră să gătească, oferiți-i o carte de bucate specială. Poate unul din angajați este un muzician aspirant. Oferiți-i cadou o oră pentru înregistrare la un studio local. Aceste gesturi personalizate vor arăta că vă apreciați atât angajații, cât și interesele lor, respectiv faptul că ați acordat timp pentru a îi cunoaște mai bine.

5. Donații caritabile
 Oferiți un cadou care va face tot colectivul să se simtă bine de sărbători - faceți o donație în numele lor asociației cu care simpatizează.

6. Atenții după sărbători
Majoritatea companiilor sunt foarte ocupate în perioada sărbătorilor, munca fiind îngreunată de clienții confuzi și de suprasolicitarea comenzilor online. Odată cu trecerea sărbătorilor, în semn de recunoștință față de munca solicitantă a angajaților, recompensați-i cu un card cadou la spa sau câteva zile libere pentru relaxare.

Lucrezi la un proiect asemănător?

Incepe un proiect cu noi!
Cele mai noi articole