5 motive pentru care cărțile de vizită încă mai contează

Marketing • 6 Februarie 2022

Contact

Înainte de a prezenta de ce cărțile de vizită sunt încă relevante și în ziua de azi, trebuie să ne întoarcem puțin în timp.

Atât China cât și Franța pretinde că ei ar fi inventat primii conceptul de cărți „de chemare” sau cărți „de vizită” pe care le-au folosit în timpul vizitelor sociale. Toate acestea datând încă din secolul al XVI-lea. În Europa, aceste forme timpurii de afirmare a statutului social au fost folosite de elita societății pentru a iniția întâlniri cu alți membri ai clasei superioare. Și, deloc surprinzător, de către servitorii lor pentru a anunța sosirea unui oaspete distins la o casă impunătoare. Mai mult, la mijlocul secolului 17, în Londra, oamenii din toate categoriile sociale au adoptat utilizarea cărților de vizită. La vremea respectivă, nu toate străzile aveau nume și numere, așa că aceste „cărțile de comerț” erau realizate cu hărți și indicatoare de direcție pentru a arăta clienților cum cum pot ajunge un magazin sau atelier anume.

Cert este că, cărțile de vizită nu sunt nicidecum demodate, nici chiar după mai mult de 300 de ani de existență.

În ciuda numeroaselor progrese tehnologice, inclusiv a aplicațiilor mobile care creează și gestionează cărți de vizită digitale, versiunea fizică este mai populară ca niciodată.

Așadar, în era digitală, cum se poate ca, cărțile de vizită din hârtie să fie încă atât de relevante? Răspunsul este simplu: deoarece ele sunt:

  • Directe și personale
  • Inspiră încredere
  • Palpabile
  • Universale
  • Profesionale

Aceste 5 calități eterne ar putea fi secretul longevității cărților de vizită.


1. Direct și personal
Deși este mai convenabil să trimiteți mesaje SMS sau e-mail, este modalități de comunicare sunt impersonale. În momentul în care înmânați cuiva o carte de vizită în timp ce mențineți contactul vizual și conversați, această abordare devine mai personală. Prima impresie contează, iar formalitatea cărții dumneavoastră de vizită este una din cei mai influenți factori în crearea unei legături cu oamenii pe care îi întâlniți pentru prima dată.


2. Inspiră încredere
Bateria de la telefon se descarcă. Situația se înrăutățește pe măsură ce dispozitivul încetinește odată cu vârsta și cu nenumăratele actualizări de software. Cel mai supărător este când bateria eșuează tocmai în momentul în care ai cea mai mare nevoie de a accesa informațiile digitale de pe dispozitiv. Cărțile de vizită tradiționale, vă scutesc de astfel de probleme și nu necesită nici baterie, nici conexiune 4G.


3. Palpabile
Cartea dumneavoastră de vizită servește ca o amintire personală care nu se pierde în dezordinea digitală a postărilor din rețelele de socializare sau din mulțimea de emailuri. Schimbul de cărți de vizită este o interacțiune valoroasă între dumneavoastră și noile contacte și, de cele mai multe ori, devine introducerea dumneavoastră. Caracteristicile fizice ale cărții de vizită, precum textura și greutatea hârtiei, influențează asocierile pe care oamenii le au cu compania dumneavoastră.


4. Universale
Oamenii încă mai așteaptă să primească cărți de vizită. Indiferent unde întrețineți călătorii de afaceri, umila carte de vizită este un element crucial atât în schimbul informațiilor profesionale, cât și în crearea unei impresii potrivite în rândul noilor colegi, parteneri sau furnizori. Înainte să întrețineți o călătorie, informați-vă cu privire la protocolul de afaceri, deoarece acestea pot diferi de la o țară la alta. În unele culturi, protocolul cere ca să acceptați o carte de vizită cu două mâini și să o studiați îndeaproape, pe când în alte locuri există o atitudine mai informală de înmânare-acceptarea cărții de vizită.
Profesionale
O carte de vizită concepută face mai multe decât să vă afișeze adresa de email sau numărul de telefon. Prin cărțile de vizită puteți comunica calitatea brandului dumneavoastră și ceea ce susțineți ca un proprietar de afacere. Înmânarea cărții de vizită exprimă mai multă încredere și mândrie în ceea ce faceți decât să notarea detaliilor la la repezeală pe un șervețel. Cartea de vizită conferă afacerii dumneavoastră legitimitate și seriozitate. Țineți minte: legături se pot închega oriunde, atât la o petrecere, cât și pe durata unei călătorii sau evenimente sociale.

 

Lucrezi la un proiect asemănător?

Incepe un proiect cu noi!
Cele mai noi articole